Muzikaal

In de harmonie beoefenen we samen muziek, om een aangenaam resultaat te laten horen. Het ontbreekt er nooit aan gezelligheid en sfeer! Zowel houten blaasinstrumenten (dwarsfluit, klarinet, saxofoon), koperen blaasinstrumenten (trompet, trombone, hoorn, bariton, tuba, bastuba) als slagwerk komen aan bod.

In een gemoedelijke en vriendschappelijke sfeer muziek maken. In hoofdzaak om jongeren te motiveren om aan zinvolle vrijetijdsbesteding te doen. En dit vooral als springplank om zich te bekwamen in alle vormen van de muziek. We spelen zowel concertwerken als stapmarsrepertoire.

420906_10151270730474603_118977957_n

De Harmonie staat onder leiding van dirigent Jenny Clauws en repeteert iedere zaterdagavond van 19u30 tot 21u30, in de repetitiezaal aan de Oostveldstraat. Dan oefenen we de nieuwe werken in voor onze jaarlijks terugkerende (wandel-)concerten.

Jenny Clauws begon haar muzikale carrière binnen de schoot van de harmonie, waar vader Roger klaroenspeler was. De toenmalige dirigent wijlen Roger Verhovert zag echter dat er bij Jenny voldoende talent aanwezig was om in de muziek verder te gaan. Zij studeerde eerst aan de stedelijke academie voor muziek en woord. Om nadien verder te studeren aan het Conservatorium te Brussel en te Gent waar zij respectievelijk een eerste prijs notenleer en een tweede prijs dwarsfluit behaalde.